Ontwikkel assessments

Personalcolor

Iedereen is uniek en heeft verschillende psychologische gedragsvoorkeuren. Hoe kunnen we deze voorkeuren herkennen en optimaal benutten in omgang met elkaar? Personalcolor is een hulpmiddel om de eigen werkstijl in al zijn nuances te leren kennen en te begrijpen welke invloed het heeft op de zakelijke en collegiale relaties. Tevens biedt het profiel handvatten voor verbetering van de effectiviteit, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau. Geïnteresseerd in een online assessment? Laat het me weten en we praten snel verder.

Smartfeedback

“Clients do not come first. Employees come first. If you take care of your employees they will take care of the clients” – Richard Branson

Om te achterhalen waar u of uw medewerkers verder ontwikkeld kunnen worden, is het belangrijk om eerst te weten waar ze op dit moment staan als het gaat om kennis en vaardigheden. Wat gaat er goed? En waar is nog ruimte voor verbetering? Of zoals Richard Branson aangeeft als je je werknemers de juiste aandacht geeft (ontwikkeling) dan zorgen zij ervoor dat ze de aandacht ook aan de klant geven waardoor de organisatiedoelen sneller bereikt zullen worden. Medewerkers leveren dus een de belangrijke bijdrage aan het resultaat van een organisatie. Maar medewerkers kunnen alleen verantwoordelijkheid nemen voor zaken waar ze zich bewust van zijn.

Ontwikkeling begint dus altijd bij bewustzijn. Smartfeedback zorgt ervoor dat medewerkers zich bewust worden van hun eigen kwaliteiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de inzichten van anderen (360 graden feedback), hoe zij de kwaliteiten van die medewerker ervaren. Zo wordt het bewustzijn vergroot. Als het beeld dat anderen hebben verschilt van het beeld dat de medewerker van zichzelf heeft, wordt een blinde vlek inzichtelijk. Door deze zogenaamde nul-meting kan een start worden gemaakt met een verdere ontwikkeling. Denk hierbij aan een training, coaching of “meelopen” met een ervaren collega. Door deze meting na enige tijd te herhalen worden de resultaten van deze inspanningen zichtbaar.