Over Grow Business and People

Denkt u dat uw organisatie effectiever kan functioneren? Waar liggen de valkuilen en uitdagingen? En maakt u eigenlijk zelf optimaal gebruik van uw kwaliteiten? De antwoorden kunnen uw organisatie en uzelf vooruit helpen, maar met wie kunt u daarover sparren?

Als businesspartner voor mens en organisatie kan ik u verder helpen. Niet om van slecht naar goed te gaan, maar van goed naar beter.

Blijf vooral jezelf, want er zijn al zoveel anderen.

  • Zonder vertrouwen in elkaar is er angst voor conflicten. Zonder gezonde conflicten is er geen betrokkenheid. Waar geen betrokkenheid is, durven mensen geen persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen. Met als negatief resultaat: te weinig aandacht voor teamresultaten.
  • Ieder mens is uniek, maar hoe ziet u zichzelf? En hoe ervaren anderen u? Kent u uw sterke eigenschappen en ontwikkelpunten? En waarom is de ene organisatie succesvoller dan de andere?
  • Vraagt u zich weleens af hoe uw organisatie lagere operationele kosten, een hogere winst en een grotere klanttevredenheid kan realiseren?

Als businesspartner voor mensen en bedrijven kan ik u en uw organisatie helpen succesvoller te worden en de beoogde resultaten te bereiken. Ik kan u helpen uzelf en anderen beter te begrijpen. En het begrip voor verschillen tussen teamleden te vergroten. Zodat de onderlinge communicatie verbetert en de samenwerking optimaliseert. Ik ga graag met u in gesprek.

Hiermee kan ik u helpen

Mensen verbinden. Daar draait het om, in alles wat ik doe. In mijn trainingen, coachingstrajecten en presentaties. Hoe kan ik u helpen?

Wie ben ik?

‘Ik maak business persoonlijk’

Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven heb ik ervaren dat een goed functionerend en effectief opererend team meer is dan de optelsom van alle individuele teamleden. Het gaat om een goede samenwerking, om effectieve communicatie en om duidelijkheid welk teamlid welke rol in de organisatie heeft. Na verschillende managementfuncties en het geven van trainingen in loondienst gooide ik begin 2016 het roer radicaal om. In dat jaar startte ik mijn onderneming, Grow Business and People, als een zelfstandig businesspartner/trainer.

Kennis delen in dialoog
‘Als manager vertrouwde ik op mijn eigen verantwoordelijkheid en stelde doelen, maar liet de medewerkers er wel vrij in die doelen zelf in te kleuren. Dat lukt niet zonder onderling vertrouwen en vertrouwen is waar alles om draait. Ik heb veel geleerd over leiderschap en ook over mijzelf. Enerzijds door gerichte opleidingen te volgen, anderzijds door vragen te stellen aan de medewerkers. De kennis die ik in de loop der jaren heeft opgedaan, wil ik delen. Met directeuren, managers en medewerkers. Niet door eenzijdig te vertellen hoe het moet, maar in dialoog met de ander. Ik zie mijzelf dan ook niet als trainer of coach, maar veel meer als partner. Ik ga met jou in gesprek om er samen achter te komen wat je nodig hebt. Om met Cruyff te spreken: ‘je gaat het pas zien als je het doorhebt’. Ik kan je helpen het te zien.

Een echt verhaal
‘Een zweminstructeur kan kinderen niet in één les leren zwemmen. Dat heeft tijd nodig. Je moet oefenen om uiteindelijk dat zwemdiploma te halen. Zo ziet Ik mijn werk ook. Trainen gaat niet over hoe we iemand kortstondig een kunstje leren, daar prikt ieder verstandig mens dwars doorheen. Iets uitstralen betekent dat het iets van jezelf is geworden. Ik voer geen kunstje op, maar heb een echt verhaal te vertellen. Of, zoals een zakenrelatie ooit zei: Rik maakt business persoonlijk.’

Kernkwaliteiten

Communicatief, creatief, resultaatgericht, inspirerend, motiverend en humoristisch.

Missie

Grow Business and People helpt organisaties hun doelen te bereiken door leren & ontwikkelen op een positieve, stimulerende en effectieve manier in de organisatie in te zetten. Daarbij zijn helderheid, focus en nieuwsgierigheid de leidende waarden.

Visie

Leren van elke nieuwe dag, elke uitdaging en elke verandering. Dat vraagt om inzicht, kennis en vaardigheden. Soms kunnen we putten uit al aanwezige vaardigheden, maar vaak is een nieuwe aanpak of nieuwe vaardigheid noodzakelijk. Daartoe dient ontwikkelen: stappen nemen om te kunnen inspelen op de situatie en de gewenste doelen te bereiken. Uitgangspunt van Grow Business and People is dat mensen het meest waardevolle kapitaal van een organisatie mensen zijn en dat elk individu op zijn of haar eigen manier kan bijdragen aan een succesvolle organisatie. Hiervoor zijn stimuleren, begeleiden, duidelijkheid creëren en waarderen cruciaal. Grow Business and People ziet ontwikkeling als een verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen: directie, leidinggevenden en medewerkers.